MAYA-ASTROLOGIA NUMEROLOGIA
 


UUSI AIKAKAUSI


MAYOJEN PYHÄ TUN-KALENTERI

MAYOJEN PYHÄ TZOLKIN-KALENTERI


MAYA-KULTTUURI

 Nunna-luostari Uxmalin kaupungissa

Mesoamerikan maya-kulttuuri on syntynyt nykyisessä Meksikossa ja Keski-Amerikan Jukatanin niemimaalla. Varhaiset korkeakulttuurin vaiheet ovat ajalta 2000 eaa alkaen asteekin valtakaudesta aina espanjalaisten valloittajien saapumisen 1500-luvulla. Espanjalaiset Hernán Cortésin johdolla valtasivat ja tuhosivat polttamalla asteekien pääkaupungin Tenochtitlán sekä valtaosan väestöstä mukanaan tuomillaan kulkutaudeilla.

Asteekien aloittaman kulttuurin näyttävät rakennuskohteet löytyvät vielä tänäkin päivänä Teotihuacánin muinaiskaupungista 40 km Mexico Citystä luoteeseen. Alueelta löytyvät Auringon ja Kuun temppelit, joilla vierailee kymmeniä tuhansia turisteja vuosittain.

Samaan aikaan Asteekien valtakaudella Maya-intiaanit asuivat Jukatanin niemimaalla nykyisen Meksikon, Belixen ja Guetamalan alueella. Mayojen klassisen kauden kuuluisimpia tuotoksia on mayojen pyhä kalenteri tzolkin.

Mayat rakensivat lukuisia tähtien ja planeettojen tarkkailuun soveltuvia pyramiditemppeleitä ympäri Jukatanin niemimaata, joista kuuluisimpia ovat Chichen Itza, Palenque, Tikal ja Uxmal. Näiden temppeleiden historiaa on pystytty tutkimaan maya-hieroglyfien avulla. Kirjoituksisa on kerrottu hallitsijoiden aikausista tarkkojen kalenterimerkintöjen kera.

Espanjalaisten toinen valloitusretki Jukatanille tuhosi maya-kansan ja sen kulttuurin hyvin nopeasti. Nykyisin maya-kulttuurin alkuperäiskansaa edustaa Guetemalassa asuvat Quichén-intiaanit. Popol Vuh on Quichén kielellä kirjoitettu mayojen profetia, joka sisältää ihmisen synnyn maissita ja jumalten tarun.

Asteekien ja mayojen lisäksi mesoamerikan intiaaniheimoista voi mainita zapotekit. Monte Albán on yksi zapoteekkien pyhistä paikoista. Paikan nimi tarkoitta Jaguaarivuorta.


  VUOSI 2012 - UUSI AIKAKAUSI

  MAYOJEN PROFETIA

  13 KUUN KALENTERI - UNILOITSU (ENGLANNIKSI DREAM SPELL)

  NICHOLAS ROERICH, PAX CULTURA-LIIKKEEN PERUSTAJA

  13 KUUN KALENTERIN RAUHANLIIKE

  JOSE ARGUELLES - 13 KUUN KALENTERIN KEHITTÄJÄ

  MAJOR JENKINS - VUOSI 2012 JA MAYOJEN PROFETIA

  CARL JOHAN CALLEMAN - TUN-KALENTERIN MYSTEERIT

  MAYA-ASTROLOGIA - 20 MERKKIÄ, 13 SOINTUA JA AALTOJAKSO

  MAYA-ASTROLOGINEN MAYA-MERKKIEN JA -SOINTUJEN TULKINTA

  VENUS, KUU, AURINKO, LINNUNRATA

  AJANLASKU JA SEN HISTORIA


  MAYA-TIETOUTTA

  UUSI AIKAKAUSI

  Tzolkin

  Vuosi 2012


  TIETOA KALENTERISTA

  Neuvon ja opastan Tzolkinin sekä 13 Kuun-kalenterin käytössä.
  Anneli Leivo
  Puh 040 5444551

  Nyt uutta: Sateenkaari-tzolkin Ajanlaadun & Rytmin TAHDISTIN, 260 suuntaa-antavaa lausetta