*

punainen oranssi keltainen vihreä turkoosi indigo violetti pink magenta sateenkaari

Homeopaattiset värilääkeaineet


 
Värien käyttö lääkevalmisteena
Värien käyttö lääkeaineena perustuu pitkälti samaan periaatteeseen kuin homeopaattisten lääkeaineiden kohdalla. Värilääkeaine eroaa perinteisiin homeopaattisiin lääkkeisiin siinä, että se vaikuttaa ihmisen sakraa tasapainottaen kyseisen sakran värin avulla. Varsinaisen hoitavan sakravärin lisäksi käytetään myös hoidettavan sakran parina vaikuttavaa sakraväriä.
Värilääkeaineiden kehittäjä
Homeopaattisten värilääkeaineiden kehittäjä on homeopaatti Ambika Wauters. Hän on kehittänyt homeopaattisten lääkkeiden rinnalle uuden tavan hoitaa ihmiskehoa ja kehoon heijastuvia tunnetiloja. Perusperiaatteena on tasapainottaa tukkeutunut tai liian aktiivinen sakra kehon kautta nautittavalla värivalmisteella.
Homeopaattien koulutus
Homeopaattien koulutuksesta värilääkeaineen käyttöön Suomessa vastaa klassinen homeopaatti Liisa Alamäki. 2004 syksyllä Ambika Wauters on kouluttanut myös Suomessa.
Värilääkeaineiden käyttö
Väriaineet potensoidaan kuten homeopaattiset lääkkeet ja niiden käyttö on tuttua jokaiselle homeopaattisia lääkkeitä käyttäneille. Lääkeaineita voidaan antaa alhaisissa potensseissa kaiken ikäisille ja värilääkeaineiden käytöstä ei yleensä tule sivuvaikutuksia. Sopivan värilääkeaineen ja potenssin valinnassa auttavat värilääkeaineiden käyttöön tutustuneet ja koulutetut homeopaatit.
Huomio harkittaessa homeopaattisten värilääkkeaineiden käyttöä, että niiden yhteiskäyttö kehon hormooneihin vaikuttavien lääkkeiden kanssa tulee aina tarkastaa homeopaatilta.
Värilääkeaineet nautitaan suun kautta siten, että ei nautita juotavaa tai ruokaa 15 minuuttia ennen värilääkeaineen ottamista. Värilääkeaine on pieni puristettu helmi, jonka annetaan sulaa kielen alla. Värilääkeaineen ottamisen jälkeen ei tule ottaa juotavaa tai ruokaa 15 minuuttiin. Lisäksi huomioi, että värilääkeaineeseen ei tule koskea käsin. Voit ottaa sen esimerkiksi lusikasta, lääkemistasta tai suoraan lääkepullon korkista. Lääkepullosta pudonneita värilääkeaineita ei tule käyttää.
Värilääkeaineiden saatavuus
Värilääkeaineita voit kysyä homeopaatiltasi. Homeopaattisten lääkkeden myynnistä vastaa vain muutama apteekki Suomen. Helsingissä värilääkeaineita voit tiedustella ympyrätalon Hakaniemen apteekista.

sateenkaari magenta pink violetti indigo turkoosi vihreä keltainen oranssi punainen punainen oranssi keltainen vihreä turkoosi indigo violetti pink magenta sateenkaari


Homeopaattisten värilääkeaineiden esittely sakra järjestyksessä alkaen perussakrasta.


Värilääkeaineet

punainen Punainen
Punainen on perussakran väri, joka vaikuttaa perusturvallisuuteen. Tukkeutunut perussakra ilmenee pelkotiloina, energian puutteena ja pitkäjänteisyyden puutteena.
Punainen auttaa:
heikkoon verenkiertoon, alaraajavaivoihin, alhaisiin verenarvoihin, anemiaan, heikkouteen, tulehduksiin, masennukseen ja iskiasvaivoihin.
Liiallinen punainen:
kiihdyttää verenkiertoa ja siten myös lisää verenpainetta, lisää adrenaliinin eritystä ja aiheuttaa liiallista toiminnan tarvetta mukaan lukien äkilliset toiminnan muodot.
Lisäksi huomioi:
punainen maadoittaa ja aktivoi siteet yhteiskuntaan ja perheyhteisöön. Toiminta kohdistuu tähän ja nyt. Vältä ottamasta punaista myöhään ennen nukkumaan menoa, koska punainen lisää viretasoa.

oranssi Oranssi
Oranssi on sakraalisakran väri, joka vaikuttaa kykyyn solmia kahdenkeskeisiä suhteista. Tukkeutunut sakraalisakra ilmenee ongelmina seksuaalisuuden alueella, elämänilon puutteena ja rahan sekä vallankäytön ongelmina.
Oranssi auttaa:
moniin alavatsan ja lantion seudun ongelmiin, suolisto-ongelmiin, alaselkävaivoihin, kuukautishäiriöihin, leikkaushaavojen parantumiseen, masennukseen, traumojen hoitoon, tuo toivoa taloudellisten ongelmien keskelle ja helpottaa kärsittäessä liikkumis- ja syömisvaikeuksista.
Liiallinen oranssi:
voi nostattaa vihan- ja raivontunteita. Vältettävä kun ei pysty rauhoittumaan.
Lisäksi huomioi:
Helpottaa epätoivoa ja allergisia oireita. Tarkkaile oranssin vaikutusta, jos otat myöhään illalla.

keltainen Keltainen
Keltainen on Solar plexus-sakran väri, joka vaikuttaa voimakkaasti itsetuntoon. Tukkeutunut Solar plexus ilmenee ujoutena, pessimistisyytenä ja itsenäisyyden tunteen puutteena.
Keltainen auttaa:
ruuansulatusongelmiin vatsan ja ohutsuolen alueella, kirkastaa mieltä, edesauttaa opiskelua, puhdistaa maksaa ja sappirakkoa, tehostaa ruoka-aineiden imeytymistä, osteoporoosiin, oikean silmän ongelmiin, flunssaiseen oloon, edesauttaa keuhkojen toimintaa ja elävöittää ihoa.
Liiallinen keltainen:
voi edesauttaa egoistista toimintamallia.
Lisäksi huomioi:
-

vihreä Vihreä
Vihreä on sydänsakran väri, joka vaikuttaa kykyyn antaa ja vastaanottaa rakkautta. Tukkeutunut sydänsakra ilmenee kyvyttömyytenä vastata muiden antamaan rakkauteen, harmonian puutteena ja kykyyn antaa anteeksi niin itselle kuin muille.
Vihreä auttaa:
keuhko- ja sydänvaivoihin, stressi- ja ylirasittumisen oireisiin, jännittyneisyyteen sekä yliväsymykseen.
Liiallinen vihreä:
voi aiheuttaa nestehukkaa ja alentaa viretasoa.
Lisäksi huomioi:
Vihreä toimii diureetin tavoin lisäten virtsan eritystä. Ota vihreä päivän aktiivisen jakson, kuten työpäivän, jälkeen.

turkoosi Turkoosi
Turkoosi on kurkkusakran väri, joka vaikuttaa kykyyn ilmentää itseään. Tukkeutunut kurkkusakra ilmenee kommunikointiongelmina, äänenkäytön ongelmina ja fyysisinä ongelmina keuhkojen ja käsien alueella.
Turkoosi auttaa:
hammas- ja kurkkukipuun, kilpirauhasen toimintaan, kilpirauhasen aiheuttamaan masennukseen, keuhkotulehduksen hoitoon, niska- ja hartiasärkyyn, ahmimiseen, juomisongelmiin ja tupakanpolton lopettamiseen.
Liiallinen turkoosi:
-
Lisäksi huomioi:
Kortisonin ja antibioottien käyttö heikentää turkoosin tehoa.

indigo Indigo
Indigo on kolmas silmä-sakran väri, joka vaikuttaa älyllisten tehtävien hoitoon ja intuitiivisuuteen. Tukkeutunut kolmas silmä ilmenee ongelmina suorittaa älyllisiä tehtäviä, näköongelmina ja vaikeuttaa kokonaiskäsityksen muodostamista.
Indigo auttaa:
tulehdusten hoidossa, alentaa kuumetta, ahdistukseen, poskiontelo- ja korvatulehduksen hoitoon, silmäongelmiin ja löytämään viisautta elämän pulmatilanteissa.
Liiallinen indigo:
ei sovi analyyttiselle henkilölle.
Lisäksi huomioi:
Sopiva hetki ottaa indigo on illalla, jopa juuri ennen nukkumaan menoa.

violetti Violetti
Violetti on kruunusakran väri, joka vaikuttaa kykyyn toimia henkisellä alueella. Tukkeutunut kruunusakra ilmenee ongelmina pään alueella, henkisenä epätasapainona ja uniongelmina.
Violetti auttaa:
hermo- ja päänsärkyyn, unettomuuteen, keltaisuuteen, silmäongelmiin, vasemman silmän liikeongelmiin, levottomuuteen ja hermostuneisuuteen.
Liiallinen violetti:
voi aiheuttaa levottomuutta ja hermostuneisuutta henkisellä alueella.
Lisäksi huomioi:
-

pink Vaaleanpunainen
Vaaleanpunainen on kehon aura-väri, joka liittyy äidinrakkauden kokemiseen ja tuntemiseen. Tukkeutuminen ilmenee ongelmina tuntea itseään rakastetuksi, stressioireina ja sydänongelmina.
Vaaleanpunainen auttaa:
sydän- ja iho-ongelmiin. Lisää energiaa tunnealueella ja löytämään tunteiden pehmeyttä. Auttaa selviämään shokkitilanteiden yli. Rentouttaa ja helpottaa avaamaan lihasjäykkyyksiä.
Liiallinen vaaleanpunainen:
voi aiheuttaa tunteenpurkauksia.
Lisäksi huomioi:
-

magenta Magenta
Magenta on kehon aura-väri, joka liittyy elämässä tehtäviin valintoihin. Tukkeutuminen ilmenee ongelmina kehon energia epätasapainona seksuaalisuuden, sydämen ja mielen alueella.
Magenta auttaa:
löytämään sisäinen eheys ja elämän suunta. Lisää luovuutta ja selventää suunnan löytämistä elämän haasteellisissa vaiheissa. Helpottaa muutoksen läpiviemistä. Vahvistaa sydäntä.
Liiallinen magenta:
-
Lisäksi huomioi:
jos ei ole mahdollista käyttää tai ei kestä punaista, magentaa voi käyttää punaisen tilalla.

spectrum Spectrum
Spectrum on kehon aura-väri, joka auttaa kun kehon omat energiavarat on käytetty loppuun. Tukkeutuminen ilmenee koko kehoa koskevien ongelmien kautta kuten autoimmuuni-tautien muodossa.
Spectrum auttaa:
väsymykseen, alhaiseen vireystasoon, pitkään jatkuneen parantumisen jälkeen käytettäväksi ja yhdessä kroonisten tautien hoidon kanssa.
Liiallinen spectrum:
-
Lisäksi huomioi:
Spectrum sisältää kaikkien värien energiat. Tämän vuoksi spectrumia kuvataan värillä valkoinen.
 


punainen oranssi keltainen vihreä turkoosi indigo violetti pink magenta sateenkaari


Sivun alkuun

Lähde: Ambika Wauters, Homeopathic color remedies & Caroline Myss, Hengen anatomia


 Numerologia
 JOHDANTO
 TERVEYSNUMERO
 JULKKISTULKINNAT
 NUMEROLOGISET
   TULKINNAT

Maya
 MAYA-ASTROLOGIA
 MAYA-KALENTERI
 JULKKIKSET
   MAYA-MERKKEINÄ

Maya-tulkinta
 Kirsi Linton
 Kosminen Koira

Maya-kulttuuri
 AMERIKKA ENNEN
   VALLOITUSTA

Hoitoja
 REGRESSIOTERAPIA
   Kirsi Linton

 HOME